Нутриционистика

Идеалното здраве, чисто и ненарушимо, е състояние, което сме изгубили някъде по пътя. Възстановявайки го, възстановяваме целия си свят. Здравето не е просто отсъствие на болест. То е вътрешно усещане за радост и благополучие, което трябва да ни съпътства постоянно. Дийпак Чопра

Нутриционистика

Холистична нутриционистика

Консултация и изготвяне на хранителен нутри режим

Какво означава това, как протича една консултация и какво може да очаквате от мен

 

  • Що е то Нутриционистика – Нутрициология в буквален превод означава „наука за храненето“(лат. nutricium хранене + гр. logos учение, наука)  представлява комплексно понятие, включващо в себе си всички науки, свързани с храненето и природосъобразния начин на живот.
  • Нутриционист е специалист,който е обучен в науката за храненето, но не само – храненето е само единият аспект от здравото тяло и балансирания ум. Разглеждаме човек в неговото триединство от ум-дух-тяло. Холистичният нутриционист не се интересува само от това,какво ще сложите в чинията си, а много отвъд това.
  • На теория, квалифицираният нутриционист е обучен в дълбочинавъв всички тези направления – правилно хранене, контролиране на стреса, управление на емоциите,правилно физическо натоварване, медитативни практики,психологична подкрепа
  • Нутриционистът е човек, който на практика живее съгласно знаниятаза правилното и здравословно хранене, прилагайки ги в своето ежедневие. От една страна той следва собствените си препоръки, а от друга представлява пример и вдъхновение за своите клиенти. Той представлява пример за подражание, тъй като с външния си вид и начин на живот, показва на яве резултата от придобитите познания, приложени на практика. В повечето случаи интересите и знанията на нутрициониста надхвърлят рамките на нутрициологията и подходът му към здравето на човека придобива по-холистичен характер

 

Това е и моя път приятели. С годините и натрупаните знания като ароматерапевт, обучението ми към един от най-добрите,световно признати инситути за хранене и цялостен wellness начин на живот – Institute for Integrative Nutrition беше нормално продължение на службата ми към хората.

Какво може да очаквате на една нутриционистична холистична консултация:

  • Винаги започваме с попълване на стандартен въпросник от ваша страна( след като изпратите запитване,ще ви бъде изпратен) в него трябва да попълните честно зададените ви въпроси за начина ви на живот,начин на хранене,заболявания,медикаменти и тн
  • След това продължаваме с личната онлайн терапевтична консултация,в която обсъжаме всички аспекти от живота ви,които искате да промените или подобрите, а аз от своя страна като терапевт казвам своите препоръки за цялостна трансформация на хранителните ви навици.
  • При мен няма да получите стандартен хранителен режим с грамажи и забрани. При мен ще получите разбиране,подкрепа, стигане до корена и първопричината на проблема ви. Да ,ще има и персонално изготвен цялостен хранителе режим,изцяло съобразен с вашите нужди и цели в момента.
  • – иновативната система на Анахид Гълъбова се състои в дву-месечен хранителен холистичен режим,който може да повтаряте през цялата година,без да е нужно да правите още и още консултации. Резултатите от него,не са свързани само в загуба на излишно тегло, но и в подобрение на самочувствието, психиката ,нивата на енергия и изключително върху качеството на съня.
  • След приключване на консултацията ще получите хранителения режим с или без хранителни добавки-по ваш избор или ако се налага, както и възможността да се свържем отново в рамките на следващите 2-3 месеца. Регулярното проследяване на състоянието ви и общата ни комуникация подобряват мотивацията и усещайки моята подкрепа вие преминавате леко през трансформиращия период. Добре е да се чуваме веднъж в месеца за проследяване на състоянието ви и задаване на въпроси.

Всеки, който желае да разшири своите знания относно правилното хранене, комбиниране на храните, въздействието на храните върху здравето, да оптимизира менюто си, съобразно индивидуалните нужди или особености на начина на живот, може да се обърне към нутриционист. Подходящо е да потърсим този тип специалисти и при следните ситуации: подготовка за бременност, кърмене, възстановяване след раждане и, при активно спортуване, живот под висок стрес, менопауза и други предизвикателни периоди от живота на човека. Може да потърсите такъв специалист и когато искате да подобрите външния,но и вътрешния си вид – искате да свалите излишни килограми,но и да подобрите здравето си цялостно, не просто да изглеждате добре в бански!

 

Важно: професионалния нутриционист не отрича медицината и останалите здравни науки, при нужда работи съвместно с други специалисти ,за да може вие да получите цялостна персонална и правилна програма/грижа за себе си.